"2019'un Sürdürülebilirlik Başlıkları" Webinar'ımıza Hepinizi Davet Ediyoruz.

Aşağıdaki konular veya danışmanlık verdiğimiz alanlarla ilgili daha detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz! 

2019'un Sürdürülebilirlik Başlıkları Webinarımıza Kayıt Olun!

2019 da hangi sürdürülebilirlik konuları üzerinde konuşulacak? Sürdürülebilir iş trendleri neler olacak? Dünya liderleri ve kurumların yöneticileri neler konuşacak? Eğer merak ediyorsanız 2019'da ki ilk webinarımıza kayıt olun.

18 Şubat 2019 / Saat 11:00

https://register.gotowebinar.com/register/132806007959335181

CDP Skorları Açıklandı

Borsaya açık kurumların ekonomik veriler dışında şeffaf olarak iklim değişikliği ve su gibi başlıklarda da verilerini yayınlamaya davet eden uluslararası sivil toplum kuruluşu CDP, yanıt veren firmaları derecelendirmeyi tamamladı. 2018 yılında sürdürülebilir iş modelini kurumların yönetim şekli olarak benimsemesi, iklim değişikliği ile mücadele için Bilimsel Tabanlı Hedefler (SBT) vermesi derecelendirmenin en önemli kriterlerinden oldu. CDP soru listelerine yanıt veren tüm kurumların aldığı skorlara ekli linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.cdp.net/en/scores#446647786929955804cc9a3a08ef1eb4

Siz de yatırımcılarınıza, müşterilerinize daha şeffaf olmak ister misiniz?

COP 24 Katowice'de Tamamlandı

İklim Değişikliği ile mücadele için 2020 yılında uygulamaya alınacak Paris Antlaşmasının Kurallar Kitabı yaklaşık 23.000 katılımcı ile Katowice'de kabul edildi. Bir çok uzman ve sivil toplum kuruluşu tarafından yetersiz bulunan Kurallar Kitabı tam olarak uygulansa bile iklim değişikliği için eşik değer olan 1.5 derecelik ısınmanın önüne geçilemeyeceği tahmin ediliyor. IPCC'nin Ekim 2018'de yayınladığı özel rapor 1.5 derece sınırının aşılması halinde dünya adaptasyonunda yaşanılacak yıkıcı zorlukları çarpıcı bir şekilde açıklıyor. Hem iş dünyasında yönetim modellerinin değişmesinde hem de tüketici tercihlerindeki büyük değişimin temelinde iklim değişikliği ile mücadele yatıyor.

Kurumunuz ve siz geleceğe hazır mısınız?

25 Kuruşa Daha Çok Çevre

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ambalaj Atıkların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında alışveriş poşetlerine 25 kuruş ücret koyunca çevre ana haber bültenlerinde konuşulur hale geldi. Çoğu kimse bu uygulamanın çevreye faydası olmayacağı düşüncesinde. Ne yapılırsa çevreye faydası olur? Veya yasal zorunluluk olmadan çevre için ne yapıyoruz?

Hem dünyada hem Türkiye'de "Sıfır Atık" projeleri gittikçe yaygınlaşıyor ve iyi uygulamalar paylaşıldıkça alınacak çok yolumuz olduğunu görüyoruz. Ülkemizde halen atıkların büyük çoğunluğu depolama alanlarında gömülürken, % 56 ile dünyada en yüksek geri dönüşüm oranına sahip olan Almanya'nın bu sayede 3,7 Milyar Euro tasarruf sağladığı söyleniyor. Bu bağlamda Avrupa Birliği genelinde 2030 yılı için geri dönüşüm hedefi 65% olarak belirlendi.

Eğitim Takvimi

Sürdürülebilirlik Akademisi genel katılıma açık eğitimlerinin sayısını ve çeşitliliğini arttırmaya devam ediyor. Şubat ayı eğitimlerine ekli linkten ulaşabilirsiniz.

https://surdurulebilirlikakademisi.com/calismalar/egitim-takvimi/

Ayın sözü Sokrates'tan;

 "Değişimin sırrı, tüm enerjinizle eskiyle mücadele etmek yerine, yeniyi inşa etmeye odaklamaktır.”